Cactuskrabpaal

Een hond heeft een baas, een kat heeft een bediende. Dus als een katteneigenaar jarig is, gaan alle cadeautjes automatisch naar de kat. Hoe houd je een moderne kat tevreden? De kat die alles al heeft: een tentje in de vorm van een haai, een iPad met spellen voor je veeleisende viervoeter, en meer spelletjes dan uren in de dag dan dat hij wakker is. Vandaag een simpele handleiding voor een krabpaal in de vorm van een cactus, want dat heeft je kat vast nog niet.

Benodigdheden:
1x pvc-buis (€5,89 bij Praxis)
2x pvc t-stuk (€6,59 per stuk bij Praxis)
2x pvc-bocht (€3,19 per stuk bij Praxis)
3x tennisbal/stressbal/etc
Sisaltouw (€9,95 bij Praxis)
Textielverf (€4,95 bij Pipoos)
Alles-in-1 lijmkit (€3,95 bij Action)
Snelbeton (€8,99 bij Gamma)
Lijmpistool
Kunstbloemen

Stap 1: Sisal verven
Groen sisaltouw is heus wel te koop in de winkel, maar het is vaak lelijk en duur. De makkelijke oplossing is dus om een hele berg touw te verven. Koop bij een hobbywinkel een fles textielverf, vermeng dit met een half glas water, en laat het sisaltouw in de groene verf badderen. Even laten drogen, en je hebt een prachtig groen touw!

Stap 2: Een cactus van PVC
Wist je dat PVC staat voor polyvinylchloride? Ik ook niet. Weer een feitje geleerd waar je eigenlijk niets aan hebt in het dagelijkse leven. Ik heb een extreem prachtige bouwtekening gemaakt. Het idee is simpel: pvc is makkelijk te zagen met een ijzerzaag. Zaag 5 stukjes buis: een onderkant, een buis tussen de t-stukken, een bovenkant, en de twee stukken voor de armen van de cactus. Plak deze delen aan elkaar vast met alles-in-1 lijm van de Action, de fijnste winkel van Nederland. Plak daarna met de alles-in-1 lijm de tennisballen of stressballen op de uiteinden van de drie uitstekende buisdelen.

Stap 3: Plakken
Parkeer maar een avondje in een agenda. Gewapend met een gloeiend heet lijmpistool moeten de vele meters sisaltouw die je hebt geverfd, aan de cactus geplakt worden. Het is geen moeilijk karweitje, maar je moet er wel even doorheen. Gebruik voldoende lijm, er moet immers aan gekrabd kunnen worden.

Stap 4: Voetstuk maken
Eens in de zoveel tijd dumpen mijn ouders spullen, die zij niet meer willen, bij mij. Ik kan namelijk geen “nee” zeggen. Die spullen gebruik ik vervolgens zelden tot nooit. Zo vond ik tijdens een van mijn hongertochten een ongebruikte betonnen bloempot, die lag te verstoffen in de kast op het balkon. Ideaal voor een voetstuk! Van de renovatie van de tuin, had ik nog een zak snelbeton over. Voor elk deel water, gebruik je twee delen snelbeton. Vul het voetstuk met snelbeton, zet de cactus erin, en probeer 15 minuten stil te staan.

Stap 5: Afmaken
Om de cactus af te maken kan je met textielverf nog wat oneffenheden op de cactus wegwerken. Via werk had ik nog een aantal kunstbloemen over. De blaadjes van deze bloemen heb ik met gewone verf rood geverfd. Had ik gewoon een cactuskrapbaal kunnen kopen? Vast wel. Is het dan leuk? Nee. Kortom: een toffe krabpaal, en de katten keuren het goed.

ole

10 comments

  1. Hoihoi, wij zijn thuis jou krabpaal aan het proberen te maken. Hoe heb jij het touw op de t-spliting gewikkeld?

    • Hoi Naomi, ik heb bij de t-splitsing de touwtjes afgeknipt bij de splitsing. (Dus eigenlijk heb ik het touw er daar niet omheen gewikkeld, maar gewoon korte stukjes touw erop geplakt). Plaats je een foto als het gelukt is? Ik ben benieuwd naar het resultaat!

  2. Helemaal leuk! Enig idee hoeveel bollen touw je hebt gebruikt? Dan kan ik inschatten wat ik nodig heb aan aantal meters

  3. Geweldig die foto met die cactus-paal op de achterbank 👌🏽😂

    Ik ga binnenkort ook cactus-krabpaal maken 🤣

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s